dinsdag 23 maart 2010

Laat zien wie je bent!


Mensen doen zaken met mensen
Zelfs met alle technische mogelijkheden blijft zaken doen een mensenzaak. Het is een kwestie van vertrouwen en je doet graag zaken met mensen die geloofwaardig zijn.

Belangrijk dus dat je laat zien wie je bent zodat mensen weten waar je voor staat en waar je voor gaat. Wanneer je jezelf bent dan is het niet nodig om je bij iedere nieuwe ontmoeting in allerlei bochten te wringen om maar aan de verwachting van de ander te zullen voldoen.

Daar gaat het vaak mis. We maken een inschatting over een ander. Zonder deze aanname te checken gaan we ons naar 'verwachting' gedragen. Niet onze eigen drijfveren bepalen ons gedrag maar we geven onze kracht weg en verkopen onze ziel aan de duivel.

Dit doen we omdat we zo ontzettend graag zaken willen doen dat we dit zelfs ten koste van onszelf doen. Vroeger of later houd je dit niet vol. Het kost te veel energie, je raakt gefrustreerd en erger je raakt jezelf volledig kwijt. Bovendien kom je niet geloofwaardig over en dat is de belangrijkste voorwaarde om zaken te kunnen doen.

Wie zichzelf is, is aantrekkelijk!
Laten we niet langer sjoemelen en laat voortaan onze talenten en kernwaarden onze drijfveren zijn. Wanneer je doet waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt, dan trek je op een natuurlijke manier, als een magneet, de mensen en opdrachten aan die bij je passen. Hierdoor krijg je niet alleen meer succes maar heb je ook meer plezier in je werk.

Laat dus zien wie je bent! Zorg dat je opvalt op eigen wijze, passend opvallend dus. Alleen wanneer je jezelf bent en dit laat zien in alles wat je doet en communiceert dan ben je geloofwaardig genoeg om zaken mee te doen.
Wil je eindelijk eens een goede zakelijke foto van jezelf om op je profiel en/of website te plaatsen? Ben je geprikkeld door dit artikel en wil je een korte workshop 'Laat zien wie je bent' volgen? kijk op: http://vl.am/2cr