maandag 4 januari 2010

Goede voornemens



TWINTIG-TIEN een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden.


Een goed moment om even pas op de plaats te maken en je doel aan te scherpen en te concretiseren. Wat wil jij bereiken? In de toekomst maar ook dit jaar? Heb je het zo concreet dat je het eindresultaat voor ogen ziet?


Als jij niet weet waar je naartoe wilt dan bepalen omstandigheden en andere mensen jouw richting. over het algemeen word je daar niet gelukkig en succesvol van. Als je niet weet waar je naartoe wilt dan maakt het ook niet uit welke richting je kiest. Je zwalkt door het leven, de ene keer naar links, dan weer naar rechts.


Zo'n nieuw jaar helpt om je focus aan te scherpen. Waar sta je nu? Wat ging er goed het afgelopen jaar en wat kan beter? Het begint met inzicht in jezelf en in je huidige situatie. Daarna kan je een plan maken om richting je doel te gaan.


Nog een paar tips:


  • Noteer je plan in daadkrachtige en actieve taal. Vermijd twijfel- en weifelwoorden zoals proberen, misschien en hopelijk. Vermijd ook verkleinwoorden, lijdende vorm en het werkwoord willen

  • Formuleer positief. Je hersenen registreren het woord NIET niet. Test maar: Denk niet aan een paarse olifant :)

  • Begin met het einde voor ogen, zie het eindresultaat voor je

  • Zorg voor regelmatige feedback. Dit geeft je inzicht of je op de goede weg bent.

Wanneer je leeft met een duidelijk doel, een passie, een droom dan vind je de juiste weg. Waar je op focust daar ga je naartoe. Bedenk eens waar jij veel aandacht aan geeft. Is het aan datgene wat je graag wilt bereiken of juist aan wat je wilt voorkomen of aan datgene wat je kwijt wilt?


Door te focussen op wat je wilt vergoot je de kans je doel te bereiken. Daarnaast gepassioneerde mensen zijn leuke mensen!


Ik wens iedereen een geweldig TWINTIG TIEN! Laat maar bruisen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten