maandag 14 december 2009

Wat straal jij uit?


Wat wil je uitstralen?
Wel eens nagedacht over je uitstraling? Weet jij wat je uitstraalt en weet je wat je zou willen uitstralen?

Best goed om eens bewust over na te denken. Wanneer iemand jou voor het eerst ontmoet dan heeft hij in no time een eerste indruk. Is deze indruk negatief dan is het heel moeilijk om dit te om te buigen naar een positieve indruk.
Het kost ongeveer 7 goede nieuwe ontmoetingen om die eerste slechte indruk op te heffen. Laten we eerlijk zijn zoveel nieuwe kansen krijg je meestal niet.

Hoe kom je erachter wat je uitstraalt. Door het te vragen. Zowel aan mensen die je net kent als mensen die je al iets langer kent. Wanneer het niet is wat je wenst vraag je dan af wat je kan veranderen.

Verdiep je eens wat lichaamstaal voor je doet en hoe je jouw stem optimaal kunt gebruiken. Hierboven zie je een artikel dat vorige week in Management Team stond over de taal van je handen. Zo communiceer je met je hele lichaam.
Mensen vangen de signalen van jouw lichaam (vaak) onbewust op. Iedereen weet dat je met je handen over elkaar "gesloten" overkomt maar wist je dat je jezelf ook daadwerkelijk afsluit voor een ander. Nieuwe ideeen komen met een gesloten houding minder makkelijk bij je binnen.
In de workshop Zakelijk Verleiden wordt er aandacht besteed aan het optimaal gebruiken van je stem en lichaamshouding op een manier dat je wel jezelf blijft. http://www.zakelijk-verleiden.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten